HJHogeboom

bouwkundig teken- en adviesbureau

Huisvesting starters

Het is in Nederland steeds moeilijker om een huis te kopen. Niet alleen is er krapte op de markt, maar ook de prijzen rijzen de pan uit. Ondanks dat staan er nog redelijk veel oud huurhuizen te koop, voor een relatief zachte prijs, maar het nadeel daarvan is dat er steeds meer aan moet gebeuren. De keukens zijn verouderd, de isolatie van de gevels is vaak slecht, vloerisolatie zit er niet in, indeling is verouderd, het toilet en de badkamer zijn gedateerd, zo kan ik nog wel even doorgaan.    


Met het bovenstaande in gedachte, denk ik steeds vaker, daar zal toch een oplossing voor moeten kunnen komen. Met de juiste kennis, investeerders en bouwers moet er in Nederland toch echt meer mogelijk zijn dan er nu is. Er is nog steeds veel te winnen in Nederland. Wanneer we er voor zorgen dat de starters weer de markt op kunnen zal dat alleen maar beter zijn om de woning krapte in Nederland te verminderen. Hierdoor zal zelfs de scheef huur misschien naar beneden kunnen worden gebracht.


Het zal niet makkelijk worden om dit proces in beweging te krijgen. Los van de kosten die in eerste instantie gedekt moeten worden, komen er ook andere vraagstukken. Worden de huizen nog voorzien van gasaansluitingen, worden de huizen voorzien van zonnepanelen, warmtepompen, etc. Langzaam begint het steeds meer in mij op te komen om het eens te gaan onderzoeken. Schetsontwerpen kan ik maken, maar de financiën kan ik alleen nooit rond krijgen.


De komende tijd zal ik mijn plan verder gaan uitleggen in mijn blog. De vraag of het plan werkelijkheid kan worden, dat laat ik nog even in het midden. Eerst eens het plan uitwerken en dan kan ik altijd nog verder kijken.

Read more